Reflexzonetherapie binnen bedrijven.

Reflexzonetherapie is een doeltreffende behandelwijze bij het terugdringen, maar ook bij het voorkomen van ziekteverzuim.
Hierbij kunt u o.a. denken aan stressklachten, klachten van arm, nek, schouder (KANS-klachten) en rugklachten, maar ook kunt u reflexzonemassage inzetten bij reïntegratie van uw medewerkers. Reflexzonemassage is ontspannend, rustgevend en gezond. Bij de Gemeente Zoetermeer heb ik ervaring opgedaan met de behandeling van werkgerelateerde klachten met o.a. als specialisatie KANS klachten (Klachten van Arm, Nek en Schouder).
De reflexzonemassages passen volledig in het investeren in de gezondheid en welzijn van de medewerkers.

In Denemarken wordt reflexzonetherapie binnen bedrijven en gemeentelijke organisaties al jarenlang met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim.
Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat hiermee de werktevredenheid van de werknemer wordt verhoogd.

Sinds kort kunnen bedrijven ook reflexzonemassage inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft met de belastingdienst overeenstemming bereikt om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije arboverstrekking.
Dit is een landelijk geldend besluit. Zeker in tijden waarin fors bezuinigd moet worden, is dit goed nieuws. Het is tenslotte in ieders belang dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.
Voor meer info: Arbovoorzieningen. (Pag. 230/231) 20.1.9, Handboek Loonheffingen 2019 (versie okt ’19).

Bent u geïnteresseerd?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op met janssen-ellen@live.nl of reageer via het contactformulier.

Referenties van reflexzonetherapie binnen bedrijven:

  • Gemeente Zoetermeer
  • Afvalinzameling Gemeente Zoetermeer
  • Gemeente Landgraaf
  • Gemeente Pijnacker/Nootdorp
  • Wijkbeheer & Veiligheid Gemeente Pijnacker/Nootdorp
  • ROC Westerschelde Terneuzen